Ilma-vesilämpöpumppu

Uusinta lämpöpumpputekniikkaa Turussa ja Varsinais-Suomessa

Asennamme ja huollamme moderneja ilma-vesilämpöpumppuja Turun ja Varsinais-Suomen alueella. Ilma-vesilämpöpumput ovat uusimpia ilmalämpöpumpputekniikkaa hyödyntäviä lämmitys- ja jäähdytyslaitteistoja, minkä vuoksi ne soveltuvat erinomaisesti erilaisiin rakennuksiin Suomessa. Ilma-vesilämpöpumpuissa lämmitysenergia otetaan ulkoilmasta ja siirretään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Ilma-vesilämpöpumppu – erinomainen vaihtoehto

Ilma-vesilämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi maalämpöpumpulle. Aina maalämpöpumpun vaatimia putkistoja ei voida tai niitä ei kannata kaivaa, jolloin kysymykseen tulee ilma-vesilämpöpumpun asentaminen. Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa koko rakennuksen tarvitsema lämmityksen tarve, mutta silti se tarvitsee rinnalleen varalämmitysjärjestelmän, koska pumpun lämmityskyky heikkenee kovilla pakkasilla.

Sen toiminta perustuu ilmalämpöpumpuista tuttuun periaatteeseen; siinä on kaksi lämmönvaihdinta, höyrystin ja lauhdutin. Ilma-vesilämpöpumppu on arvokkaampi hankinta kuin perinteinen ilmalämpöpumppu, mutta kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin maalämpöpumppu.

Etelässä edullisin

Ilma-vesilämpöpumppu on soveliain Etelä-Suomen lauhoihin talviin, koska silloin ei tarvita runsaasti varalämmitysjärjestelmän käyttöä. Lämmityskauteen mahtuu yleensä vain muutamia päiviä, jolloin pakkanen on niin kireä, että varalämmitysjärjestelmä joudutaan kytkemään päälle. Varalämmitysjärjestelmänä yleensä käytetään sähkövastuksia, jotka kuuluvat pumppuun. Toinen suosittu varalämmitysjärjestelmä on puulämmitys, joka on edullinen ja tehokas.

Ammattilainen asentaa

Valoin Oy:n asiantuntijat ovat apunasi ilma-vesilämpöpumppua hankittaessa ja asentaessa. Ammattilaisemme arvioivat ja kartoittavat rakennuksesi lämmitystarpeet ja laativat niiden pohjalta suunnitelmat pumppua varten. Lattialämmitysasunnoissa ilma-vesilämpöpumppu pääsee parhaimpiin lämmitystehoihin, mutta myös pattereilla lämpiävässä asunnossa pumppu toimii mainiosti. 

Asennamme ja huollamme markkinoiden yleisimmät lämpöpumpput merkistä riippumatta.